Arthurs Day, DUTCH book, DUTCH review!


" Knights! The gift of freedom is yours by right. But the home we seek resides not in some distant land, it's in us, and in our actions on this day! If this be our destiny, then so be it. But let history remember, that as free men, we chose to make it so!"


Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel
Auteur: Hans Petermeijer
Gepubliceerd: 1999
Pagina's: 104 pagina's

Op het plein voor de kerk verschijnt een steen met een zwaard erijn. Wie het zwaard uit de steen trekt, wordt de nieuwe koning. Het lukt niemand. Dan verschijnt er een schildknaap met de naam Arthur...Dit is het begin van het machtige rijk van koning Arthur. Zijn ridders, de ridders van de Ronde Tafel, zoeken naar de heilige Graal. En ze vechten voor rechtvaardigheid. Een vijand bedreigt het rijk van Arthur telkens weer: Morgana Le Fay. Zij is een tovenares die maar een ding wil: de ondergang van Arthur.

Een heel leuk boek om te lezen, wat ik zeker aan mijn nichtjes en neefjes zou voorlezen. Een eeuwen oud verhaal wordt in kleine hoofdstukjes verdeeld en weer opnieuw verteld. Ik heb het in twee middagen gelezen en heb zeker meer geleerd over de ridders van Camelot. Ookal is het boek voor kinderen bedoeld, vond ik het toch zeer zeker interessant!

It was a fun book to read, and i'm going to borrow it again to read it for my little nieces. The book has short chapters witch makes the book fun and easy to read. Even though it is written for children up to 10, I learned allot about the knights of Camelot.

Au Revoir, Nina

Een reactie posten

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP